3 Heerlijke koffie’s, om je moeder te verwennen met Moederdag

door mei 9, 2020All about Coffee0 Reacties

Deze zondag is het Moederdag en met welke koffie zou jij jouw moeder nou ontzettend blij maken? Want zeg nou zelf, ik kan hier wel een mooi verhaal schrijven hoe je een  prachtige cappuccino maakt, maar misschien is jouw moeder wel ontzettend gek op zwarte koffie! 

Eerlijk is eerlijk, er zijn zo ontzettend veel lekkere koffie’s te verzinnen, daar kan ik een heel jaar lang, iedere week wel een blog over schrijven. Laat ik eens beginnen met 3 heel verschillende koffie’s. Allemaal met hun eigen charme en jij weet als geen ander hoe jouw moeder, vrouw of vriendin haar koffie het liefste drinkt, dus kom op, gebruik je fantasie en verwen haar en jezelf natuurlijk ook een beetje 😉

Of je nou de kleintjes helpt om een geweldig ontbijt op bed te maken voor hun lieve moeder, of dat je je vrouw ’s-middags verwend omdat de kinderen niet op bezoek kunnen of mogen komen. Misschien hebben jullie als gezin een heel fijn etentje thuis gemaakt en maak je een heerlijke koffie als afsluiter van een liefdevolle dag. Het mooie is, koffie drinken doe je samen en daar geniet je samen van! Laten we eens kijken naar 3 leuke koffie drankjes, geef je eigen draai eraan, succes!

Koffie idee #1 De Cappuccino

Maar nu zie ik je denken, “ik heb helemaal niet zo’n mooi apparaat om van dat schuim te maken! “ Tja, dat kan wel zo zijn, maar dat is geen excuus. Ik zal je vertellen, de allereerste keer dat ik een heerlijke cappuccino voor mijzelf maakte, deed ik dat met een melkopschuimer die ik voor een paar euro bij de HEMA had gekocht.  Niks elektrisch hoor, gewoon een kunststof beker om handmatig melk op te schuimen met behulp van je magnetron. Nog steeds worden deze bekers verkocht en kosten ze tegenwoordig rond de 8 euro! De truc is om nu eerst het melk op te schuimen nu de melk nog koud is en daarna plaats je de beker in de magnetron om de melk op te warmen. Als je nl eerst de melk warmt, breek je alle eiwitten af, en is het ontzettend moeilijk om mooi, rijk schuim te krijgen! 

Gebruik de melk die je lekker vind, dit kan natuurlijk volle melk zijn, maar ook soja of wat dacht je van havermelk, tegenwoordig in alle supermarkten te koop en geeft je koffie een heerlijke aardse, iets zoete smaak. Niet voor niets is havermelk tegenwoordig ontzettend populair in koffiebars.  Nu heb je een beker heerlijk schuim, zet je kop koffie iets sterker dan normaal en schep er paar lepels zacht, romig schuim bovenop. Het mooie is, na afloop, de beker even afspoelen en klaar ben je!

Koffie idee #2,  Zwarte koffie

Wat zeg je nou? Gewoon zwarte koffie? Maar daar is toch helemaal niks bijzonders aan?! Jazeker wel. Juist met zwarte koffie kun je zo variëren om alle smaak uit je koffie te halen. Misschien een kleine verandering, maar zet je zwarte koffie eens net een beetje anders. Zet je filterkoffie? Maak de papieren filter helemaal nat om geen papieren smaak toe te voegen aan je koffie. Doe niet zomaar een paar scheppen koffie in de filter, maar kijk eens goed hoeveel water er in je machine zit en speel met het aantal gram. Het kan heel goed zijn, dat je hierdoor veel meer smaak uit je koffie haalt. 

Alle koffiebonen komen van een andere plantage op deze wereld. De grond, de hoogte van de plantages en het aantal andere planten op de plantage, zoals fruit enz hebben enorme invloed. Een koffie uit Brazilië heeft hele andere smaaktonen als een koffie uit Ethiopië! Hoe leuk is het dat je je juist bij zwarte koffie al die verschillende smaken eruit kan halen. Kijk de volgende keer als je koffie koopt eens op de verpakking en dan zal je al de verschillen opeens opmerken, waardoor je eens een andere koffie probeert! Probeer deze koffieverhouding is en zet een heerlijke bak zwarte koffie, bakkie pleur, leut, bakkie troost of het zwarte goud.

Koffie idee #3,  Verwen koffie

Deze koffie is lekker zoet, met slagroom toe om echt van te snoepen en te genieten. Ik weet het, deze koffie is geen gezonde versie. Er zit naar wens alcohol in en waarschijnlijk is het suikergehalte erg hoog. Maar ik zeg niet dat je deze koffie iedere avond moet maken, gewoon af en toe, dus nu,  met moederdag bijvoorbeeld. 

Voordat we verplicht thuis zaten, gingen wij geregeld bij vrienden eten en als afsluiter werd deze koffie dan gemaakt. In het begin wilde ik er niks van weten, ik hou namelijk van de echte koffiesmaak en doe nergens meer suiker in. Ik dacht, neee, veel te zoet voor mij, maar nadat ik met toch een keer had laten verleiden, moet ik zeggen, op z’n tijd is het echt een heerlijk drankje en geniet ik er ook echt van.

Maak een mooi glas warm en schenk daar een klein beetje liquor 43 in. Hierboven op gaat een deel hete zwarte koffie en hierboven op een grote toef slagroom, vind je dit te sterk, kun je er eerst wat warme melk aan toevoegen. Lepeltje erbij en genieten maar! Liever alcoholvrij? Doe dan ipv de liquor 43 een klein scheutje koffiesiroop in je koffie, bijvoorbeeld van Monin, deze kleine flesjes kun je tegenwoordig ook bij de supermarkt kopen in smaken als caramel, amaretto of vanille.

Nu is het natuurlijk ontzettend cliché, moederdag, het is toch iedere dag een beetje moederdag hoor ik vaak om mij heen, maar om gewoon eens net iets meer aandacht te schenken, een klein gebaar, een liefdevol moment, dat kan iedereen toch ontzettend waarderen. Het kost je echt niet veel moeite, een klein momentje van je tijd, maar ik weet zeker dat je een glimlach op haar gezicht tovert als ze ziet dat je de koffie met zoveel liefde en aandacht hebt gemaakt.

Lieve mensen, geniet van een mooie dag. Ik mag mijzelf niet alleen gelukkig prijzen met 2 heerlijke kids die nog altijd vechten om wie de koffie voor mij mag zetten, maar ook dat ik zelf de allerliefste moeder heb gehad die altijd zo ontzettend kon genieten van mijn koffie’tjes! Ik ga mezelf zondag lekker laten verwennen!

Enjoy X

Om je aan te melden dien je akkoord te gaan met mijn privacy verklaring. Ga je akkoord? Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *